Top
10 интересни факти за бебињата

10 интересни факти за бебињата

Бебињата се убава причина за насмевки и среќа. Тие се вистинско освежување за сите членови од семејството.

Еве 10 чудни факти за бебињата кои не сте ги знаеле:

1. Бебињата имаат повеќе коски во споредба со возрасните
2. Речиси секое бебе се раѓа со сини очи
3. Секое бебе е кратковидо до својот шести месец
4. На почетокот од петтиот месец тежат двојно повеќе отколку кога се раѓаат
5. Секое трето бебе има белег на некој дел од телото
6. Срцето на бебето чука 2 до 3 пати побрзо отколку срцето на возрасните
7. Новороденчињата немаат солзи
8. Секоја секунда се раѓаат 4 бебиња ширум светот
9. Бебињата можат да ползат и да пливаат веднаш штом се родат
10. Тие го препознаваат мајчиниот глас веднаш штом се родат
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *