Top
ubava-eksperiment

Социјален експеримент: „Убав/а си!“

Осумнаесет годишната Шеау Гловер од Чикаго со овој експеримент сакала да открие како реагираат луѓето кога ќе добијат комплимент за својот изглед. За да добие одговор на ова прашање, таа го наместила фотоапаратот и пред него повикала да застанат неколку лица на кои има кажала дека ќе го фотографира она што смета дека е убаво. Започнало како независен проект, за потоа да прерасне во социјален експеримент на тема убавина. Нејзината намера не била да добие реакција од луѓето, туку едноставно да ја сними нивната убавина.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>