Top
Drama-The-Dream-iLike-mk-F

„Драма Студио“ го одбележа 5-тиот роденден со колекцијата „The Dream“

Капсулната колекција на Ивана Кнез беше онлајн презентирана на ivanaknez.com. Со оваа единствена и несекојдневна промоција артистот и креатор, Ивана Кнез одбележа пет години постоење на „Драма Студио“. Виртуелната промоција е само концепциско продолжение на стилскиот израз и изборот на нови и екcпериментални 3Д материјали за висока мода.

Новата приказна е работена со пластика, уникатни везови во умерени форми, со природен тек, а боите се во духот на иднината, минимал пристап, транспарентност, метални отсјаи, чистина. Модел за колекцијата е Ангелина Еулер, која го долови точно тоа што е потребно за истата. Колекцијата „The Dream“ е во развој и ќе биде надополнувана и проширувана.

Модната дизајнерка вели:

Колекцијата ја започнав точно пред 5 години. Како тема мислам дека неизмерно ќе ја користам и во идни креации и како тенденција сакам да ја развивам сè додека има можност за експресија. Го поставив прашањето „Дали андроидите можат да се заљубат?“, и со креациите ќе го барам одговорот. Тоа е мојот сон, личен сон и преокупација!

За комплетниот изглед на целата колекција на „Драма Студио“ придонесоа Бојан Сејменовски и Небојша Пешевски. Сензибилитетот и визијата во фотографијата и овојпат беа пренесени од постојаниот соработник, Жарко Чулиќ.
Капсулната 3Д колекција беше специјално зачинета со макаронс колачињата од „Marfi Cake & Bakery“, кои на виралната промоција ѝ дадоа нова димензија на медиумот, вкус и мирис.

Drama-The-Dream-iLike-mk-001

Drama-The-Dream-iLike-mk-002

Drama-The-Dream-iLike-mk-003

Drama-The-Dream-iLike-mk-004

Drama-The-Dream-iLike-mk-005

Drama-The-Dream-iLike-mk-006

Drama-The-Dream-iLike-mk-007

Drama-The-Dream-iLike-mk-008

Drama-The-Dream-iLike-mk-010

Drama-The-Dream-iLike-mk-009
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>