Top
Sand-Paintings-by-Andres-Amador-iLike-mk-F

Импресивни цртежи од песок направени на диви плажи

Уметникот Андреас Амадор од неодамна почнал да реализира цртежи на диви и недопрени плажи ширум светот, а благодарение на социјалните мрежи, неговите дела станаа многу популарни.

Андреас вели:

Постојано сум во потрага по недопрени плажи. Штом откријам некоја, одам и ја посетувам, а инспирација црпам од теренот и околината на самата плажа. Притоа користам само природни материјали.

Sand-Paintings-by-Andres-Amador-iLike-mk-002

Sand-Paintings-by-Andres-Amador-iLike-mk-003

Sand-Paintings-by-Andres-Amador-iLike-mk-004

Sand-Paintings-by-Andres-Amador-iLike-mk-005

Sand-Paintings-by-Andres-Amador-iLike-mk-006

Sand-Paintings-by-Andres-Amador-iLike-mk-007

Sand-Paintings-by-Andres-Amador-iLike-mk-008

Во продолжение погледнете видео од создавањето на креација на една плажа во Сан Франциско. Видеото е реализирано со апарат Canon 5D Mark III.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>