Top
Вака изгледа женското тело по породувањето

Вака изгледа женското тело по породувањето

Американската фотографка Џејд Бел направила низа фотографии од жени кои родиле со цел да покаже како навистина изгледа женското тело во реалноста, без употреба на фотошоп или било какви фото-манипулации. Нејзината цел е да го промени убедувањето дека по породувањето, жените веднаш треба да ја вратат старата линија.

Фотосесијата е инспирирана од бројни мајки и трудници кои сакаат да се фотографираат и не се срамат од своите несовршености.

Се соочуваме со вистинска епидемија од жени кои сметаат дека по породувањето не се повеќе убави. Тие не успеваат веднаш да ги симнат килограмите и да ги прикријат трагите од породувањето, а тоа го доживуваат како личен неуспех.

Вака изгледа женското тело по породувањето

Вака изгледа женското тело по породувањето

Вака изгледа женското тело по породувањето

Вака изгледа женското тело по породувањето

Вака изгледа женското тело по породувањето

Вака изгледа женското тело по породувањето

Вака изгледа женското тело по породувањето

Вака изгледа женското тело по породувањето

Вака изгледа женското тело по породувањето

Вака изгледа женското тело по породувањето
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>