Top
Потресна фото-приказна за една девојка болна од рак на дојка

Потресна фото-приказна за една девојка болна од рак на дојка

Фотографот Анџело Мерендино одлучил да ги документира сите фази од битката со ракот на дојка на неговата девојка Џенифер. Фотографијата била единствен начин да ја поддржи во тој пеколен пат, но и да ја овековечи нивната љубов. Американецот Анџело вели:

Се запознавме сосема случајно кога имавме 20 години и веднаш започнавме врска. По само 5 месеци, на Џенифер ѝ беше дијагностициран тежок вид на рак на дојката. Едноставно, знаевме што нè чека. Се трудев да ѝ го направам секојдневието порозово, бев со неа во секој момент. Пред моите очи се случуваа сите фази од развојот на оваа фатална болест, од дијагностицирањето, преку операциите и негативните ефекти од терапијата, ужасните болки до…
Фотографиите вечно ќе сведочат за 19 години кои ги поминавме заедно.
Почивај во мир, мила моја!

thebattlewedidntchoose-iLike_mk_002

thebattlewedidntchoose-iLike_mk_003

thebattlewedidntchoose-iLike_mk_004

thebattlewedidntchoose-iLike_mk_005

thebattlewedidntchoose-iLike_mk_006

thebattlewedidntchoose-iLike_mk_007

thebattlewedidntchoose-iLike_mk_008

thebattlewedidntchoose-iLike_mk_009

thebattlewedidntchoose-iLike_mk_010

thebattlewedidntchoose-iLike_mk_011

thebattlewedidntchoose-iLike_mk_012
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>