Top
Nolla_prototip_02

Кабината “Nolla”, во хармонија со природата

Кабината “Nolla” е дизајнирана од Робин Фалк, за потребите на енергетската компанија “Neste” од Финска. Целта на проектот била да се создаде структура која посетителите можат да ја изнајмат за да можа да живеат во природа, а со минимално влијание врз животнатa средина. Оваа прототип кабина може да се инсталира на било кој терен, без потреба од постојана основа.

Nolla_prototip_01

Nolla_prototip_05

Nolla_prototip_06

Nolla_prototip_03

Nolla_prototip_04

Nolla_prototip_07
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>