Top
polumansarda9

Дом на две нивоа во Полска

3XA се архитектите на ова интересно и креативно решение за еден дом од 29m². Се наоѓа во Полска, а претставува уште еден доказ дека постојат многу инвентивни начини на уредување на домот, со едноставни материјали и елементи, во случајов иверица. Совршената атмосфера ја сочинуваат две нивоа: мансарда во која постои можност за дополнителни елементи и приземје во кое е искористен и делот под скалите. Скалите кои водат до масардата се искористени како внатрешни полици.

polumansarda8

polumansarda6

polumansarda5

polumansarda3

polumansarda

polumansarda1

polumansarda2

polumansarda7

polumansarda4
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>