Top
kivanje

Не го спречувајте кивањето

Доколку се наоѓаме во јавност и доколку тоа е некое тивко место, секој од нас се водржува кога му се кив. Но, без разлика дали станува збор за настинка, прашина или слично, штетно е истото да се сопира.
Кога киваме воздухот поминува низ нашите ноздри со брзина од 160 км/ч. Спречувањето на тој притисок се преместува во ушите, а тоа може да доведе до оштетување на ушните тапанчиња. Тоа може да резултира со губење на слухот или вртоглавица што нема да престане во брзо време. На тој начин може да настрадаат и крвните садови во очите. Затоа следниот пат кога ќе сакате да го спречите кивањето, размислете.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>