Top
Kafe-i-kakao_iLike_mk

Комбинацијата на кафе и какао влијае добро врз мозокот

Едногодишниот експеримент спроведен од Универзитетот Џорџија и Кларксон имал за цел да открие како топлите пијалоци (кафе и какао) влијаат врз нашите когнитивни перформанси.

Во оваа студија, учесниците требало да консумираат какао со и без кофеин, само кофеин како и пијалоци кои не содржат ниту какао ниту кофеин.

По извршените експерименти и разните когнитивни тестирања, резултатите покажале дека комбинацијата на кофеин со какао е добар избор за секој што сака да ја зголеми концентрацијата и функцијата на мозокот.

Резултатот е донесен откако учесниците кои ја консумирале оваа комбинација ги завршиле тестовите побрзо од другите.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>