Top
nasmevka

Она што нема да ве убие, ве прави посилни!

Уште одамна, Фридрих Ниче рекол: „Она што нема да ме убие, ме прави посилен“. И тоа  навистина функционира. Кога мислите дека сѐ е против вас, имајте ги на ум следниве реченици.

- Кога некој ве изневери и ви го скрши срцето на илјада парчиња, тие повторно се спојуваат. Времето не ги лекува раните, но ќе ве научи како да живеете со нив.
– Само луѓето кои доживеале длабока емоционална болка и покрај сѐ успеале да станат и да се соочат со новиот ден, се претвораат во посилни и постабилни личности.
– Човек учи додека е жив, од своето и од туѓото искуство.
– Научете да ги вреднувате луѓето според нивните дела, а не според зборовите.
– Сѐ се случува со причина!
– Не е важно колку пати ќе паднете, туку колку пати ќе станете.
– Подобро е да чекорите по погрешниот пат, отколку да стоите на вистинскиот.

И за крај, запомнете, Вие сте причина за нечија насмевка!
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>