Top
sreken_zivot

Направетe позитивна промена за посреќен живот

Најтежок е почетокот и иако овие неколку работи можеби ќе ви изгледаат невозможни и тешки, но верувајте со нивна помош вие ќе си овозможите поинтересен и попозитивен живот. Променете си ги навиките, почнете да гледате од убава страна на работите.

• Документирајте го секој ден со една слика или едно пишано дело.

• Пробајте нешто ново секој ден.

• Користете зборови кои ја поттикнуваат среќата.

• Направете нешто необично секој ден.

• Научите нова вештина и започнете да вежбате.

• Еден час дневно одвојте време и правете нешто што ве исполнува, нешто што сакате.

• Бидете коректни и културни кон сите, дури и кон оние кои се однесуваат непристојно.

• Помогнете, поделете и дадете добар совет барем еднаш во денот.

• Трудете се да ви бидат мислите секогаш позитивни.

• Од туѓи животни лекции извлекувајте поуки и учете.

• Посветете му се на животот и уживајте во него.

• Секој ден откажете се од една лоша работа и навика, нека трае процесот триесетина дена.

• Направете нешто сосема ново во овие триесет дена.

• Почнете да станувате 30 минути порано секое утро.

• Започнете го денот со омиленото кафе.

• Гледајте телевизија помалку од 30 минути.

• Слушајте добра музика повеќе од еден час.

• Неколку прочитани старни од добра книга секој ден.

• Облекувајте бои кои ве инспирираат.

• Поставете си некаква цел. Секој ден по еден час потрошете на подготовки и работа за нејзина реализација.

• Секој ден вежбајте по 30 минути 30 дена.

• Соочете се ставот, работете на тоа да го надминете.

• Секој ден испробувајте нови и здрави рецепти во кујната.

• Засадете си цвеќе, и не заборавајте да го наводнувате секој ден.

• Разговарајте почесто со некој со кој не сте разговарале одамна.

• Избегнувајте ги негативните и депресивни колеги.

• Ставете крај на врската која ве повредува, било да е романтична или пријателска.

• Јавно простете му на некој кој навистина заслужува втора шанса.Најтежок е почетокот и иако овие неколку работи можеби ќе ви изгледаат невозможни и тешки, но верувајте со нивна помош вие ќе си овозможите поинтересен и попозитивен живот.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>