Top

Инструкции за живот

Јади свеж зеленчук и овошје!
Давај им на луѓето повеќе отколку што очекуваат и прави го тоа со волја!
Научи ги напамет стиховите што ги сакаш!
Не верувај во се што ќе чуеш!
Не троши си го времето на спиење и не спиј толку колку што би сакал!
Штом му кажеш некому “ТЕ САКАМ”,кажи му го тоа затоа што тоа го чувствуваш и затоа што е вистина!
Кога велиш “ЖАЛ МИ Е”,гледај го соговорникот во очи!
Верувај во љубов на прв поглед!
Не се подбивај со туѓите сништа!
Сакај длабоко и страсно!Можеш да бидеш повреден,но тоа е единствениот начин да го живееме комплетно животот!
Ако се согласуваш биди,сепак,лојален!
Не навредувај!
Зборувај полека,но брзо размислувај!
Ако некој те праша за нешто за што не сакаш да одговориш,со насмевка прашај:Зошто тоа те интересира?!
Не заборавај дека најголемите љубови и најголемите успеси опфаќаат и најголеми ризици!
Кажи “на здравје” кога некој кивнал!
Не заборавај три нешта: почитувај се себеси,почитувај ги другите,одговорен си за се што правиш!
Не дозволувај мало недоразбирање да ти расипе големо пријателство!
Штом ќе забележиш дека си згрешил,поправи се веднаш!
На телефон одговарај со насмевка,оној што те повикува да чуе дека се насмевнуваш!
Не биди многу сам!
Отвори ги своите прегратки,но не го заборавај вреднувањето!
Понекогаш молчењето е најдобар одговор!
Читај повеќе книги и помалку гледај ТВ!
Живеј добар и достоен живот!
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *