Top
par

Зошто жените ги привлекуваат погрешни мажи

Некои жени едноставно се магнет за погрешни мажи. Сепак, мора да има нешто што ги турка кон вас, нели?

Имате ниска самодоверба
Тие забележуваат дека навистина не се сакате, така што чувствуваат дека ни тие не треба. Лесно е да станете нечија жртва и да влезете во тој токсичен круг ако не се цените себеси како што треба. Токсичните мажи се плашат од жени со висока самодоверба, бидејќи знаат дека имаат навистина високи стандарди кога станува збор за маж и затоа се привлечени од несигурни жени.

Ти си премногу добра
Токсичните мажи ќе го искористат ова. Тие знаат дека не си личност која ќе се жали или ќе им покаже што заслужуваат. Ти си премногу добра, премногу љубезна и имаш премногу разбирање, тоа е вашиот начин да му кажете дека може да продолжи да се однесува како пропалитет. И верувајте, ќе се однесува.

Ти си премногу чувствителна
Луѓето велат дека спротивностите се привлекуваат. Тоа звучи романтично до одреден степен, но во овој случај, тоа е едноставно лудо. Токсичниот маж ќе ја пронајде својата совршена “жртва” во неговата симпатична девојка, бидејќи ќе ги слуша стрпливо сите негови проблеми. Ако имате емпатична душа, ќе го жалите и ќе сакате да му помогнете. Повеќето од нив лажат и глумат како да се професионални актери, само за да добијат малку сочувство и да ја искористат ситуацијата онака како што сакаат. Но, на крајот, вие ја плаќате цената.

Познато е дека сте лице кое сака да ги “поправи” другите
Имате романтични слики во вашата глава за тоа како љубовта може да ги помести планините и да промени сè. Вие сте убедени дека вашата љубов и помош можат да имаат позитивно влијание врз него и дека на крајот ќе се смени. Но погодете што – тоа никогаш нема да се случи! Оштетените и токсични лица имаат проблеми кои треба да ги решат стручни лица, а не нивните девојки.

Вие сте разочарани во љубовта
Можеби сте биле повредени еднаш. Не е лесно да се излечи скршено срце. Токсичните мажи ги намирисуваат тие работи и се привлечени кон вас, бидејќи знаат дека ќе биде полесно да се искористи некој чиј поглед на љубовта во моментов е искривен. Вие паѓате на нив, бидејќи тие се лукави и знаат дека можат да ве измамат затоа што сте толку кревки.

Не поставувате граници
Вие не сте доволно силни за да поставите граници од почеток. Можеби затоа што не сакате да ги повредите неговите чувства и / или затоа што сте личност која избегнува конфликти. Тоа е вашата несигурност што ве прави ранлива. Мора да бидете способни да кажете кога е доста и да се борите за себе кога имате работа со токсичен маж.

Ве гледаат како нивна шанса да се сменат
Токсичните мажи се привлечени од некои жени, бидејќи тие ги гледаат како можност за самоподобрување. Понекогаш, тие знаат дека треба да ги променат своите токсични навики и затоа избираат жени со здрав начин на живот. Но, за жал, ова не е толку ветувачко како што звучи, бидејќи токсичниот човек секогаш се враќа на своето лошо однесување.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>