Top
losa-vrska

Зошто луѓето остануваат во несреќни врски?

Многу луѓе се откажуваат од раскинувањето на врската затоа што мислат дека тоа ќе влијае лошо на другата страна, па затоа толерираат и се надеваат дека работите ќе се подобрат со текот на времето.

Експертите велат дека партнерите остануваат заедно најмногу од сочувството, а разговорот за раскинување е многу тежок, особено кога едниот партнер е среќен во врската.

„Надежта дека работите ќе се подобрат со текот на времето, ги мотивира паровите да продолжат да се обидуваат и да останат во врска. Ако едниот партнер даде сѐ од себе за да успее врската, на другиот може да му биде непријатно да ја прекине“, вели психологот Shweta Singh.

Од друга страна, луѓето остануваат во лоша врска затоа што не сакаат да бидат сами, па таквата врска им се чини подобра од самотијата.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>