Top
depresija

Знаци кои покажуваат дека врската ве прави депресивни

Најголемиот проблем кај овој тип на врски е што жртвата мисли дека најголемиот проблем е во неа, а тоа ја води во уште подлабока депресија. Овие знаци покажуваат дека сте депресивни баш поради вашата љубовна врска.

• Чувствувате како тој да ја има моќта над вас.

• Постојано ве критикува.

• Тој е секогаш во право.

• Ви наредува што да правите, што да зборувате и како да се облекувате.

• Се обидува да ве контролира во секоја спект од вашиот живот.

• Ве уценува секогаш кога сака да добие нешто.

• Секогаш пронаоѓа нови причини за кавги.

• Постојано ви зборува дека не би можеле да пронајдете некој подобар од него.

• Ги правите работите кои само тој ги сака.

Се препознавте во повеќето од овие точки? Тогаш време е да размислите за иднината на вашата врска.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>