Top
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Типови на неверство

Кога станува збор за неверство, тоа настанува од повеќе причини што чини постоење а повеќе типови.

Неверство од интерес
Кога вниманието на еден партнер е одвлечено од врската поради нешто – работа, хоби или интерес.

Сексуално неверство
Врската водена исклучиво од физички нагон. Вообичаено се работи само за секс и недостасува емоционална интимност.

Емоционално неверство
Повеќе е платонска, отколку реална врската. Комуникацијата се одвива само по СМС пораки, емаил или онлајн.

Секундарна врска
Целосно неверство кое вклучува сексуален контакт, пријателство, заеднички интереси, рутини, емотивна поврзаност.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>