Top
Srekjen_par_2_iLike_mk

Што е среќен пар?

Врска која се темели врз доверба, почит и љубов, кога партнерите споделуваат заедничка среќа и уживаат во времето кое го поминуваат заедно е среќна врска.

Заеднички интереси
Потребни се мали заеднички интереси, бидејќи тие се важни за секоја една врска, да не стане досадна рутина. Всушност, заедничките интереси се она што не води од почеток на врската и се една од главните причини зошто се заљубиме еден во друг.

Интимен живот
Ако уживате во споделувањето на нежноста заедно, тоа значи дека страста меѓу вас е интензивна како првиот ден, што значи дека вашата врска е стабилна и дека сте многу љубени.

Желба за врската да преживее
За да може еден однос да биде среќен и стабилен, двајцата партнери мора да сакаат да опстане и да вложат активен напор.

Отворена комуникацијата
За да опстане врската, неопходно е да комуницирате за сè, отворено да разговарате за проблемот, да ги решавате конфликтите, но исто така да ја искажете љубовта еден кон друг.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>