Top
Unhappy

Нешта кои партнерот не треба да ги бара од вас

Во животот на секој од нас се случило љубовната врска да поминува низ криза, но ова се неколку показатели во однесувањето на вашиот партнер кои ќе ви помогнат да решите дали да и ставите крај на врската или сепак ќе продолжите да се борите за неа.

Бара од вас големи животни промени
Коментари за фризурата која му се допаѓа или коментирање за времето кое го минувате во играње игри на телефонот е едно, но ако вашиот партнер бара од вас да промените клучни работи, како на пример, кариера, религија или ставови кои се важни за вас, тоа е сериозен аларм.

Ви ги бара лозинките од социјалните мрежи
Тајните помеѓу партнерите може лошо да влијаат врз односот, но тоа не значи дека немате право на приватност. Ова особено се однесува на вашите профили на социјалните мрежи. Довербата е темел на секоја здрава врска со почитување.

За се инсистира на 50-50
Не постои поделба на два еднакви делови во бракот или врската. Успешните парови знаат дека некогаш повеќе треба да се жртвува едната страна, некогаш другата. Ништо не ја убива љубовта повеќе од броењето со математичка прецизност на тоа кој кога треба да ги измие чиниите или да исчисти.

Бара да чувате грозна тајна или да го криете
Тука станува збор за криење на големи работи, како илегални или неморални, а не да го покриете ако не сака да дојде на ручек кај родителите. Неправедно е партнерот да ве доведе до степен да треба да одберете помеѓу љубовта или исправната одлука.

Премижување на афери
Невертвото врз партнерот, макар и само еднаш, претставува убиец на врската. Низ оваа криза може да се помине ако партнерот сака заеднички да поминете со помош на терапија, но ако бара од вас едноставно да му простите бидејќи кажал дека му е жал, тоа е дефинитивен крај за врската.

Да ја напуштите работата
Некои мажи својата машкост ја дефинираат доколку станат хранители во врската. И ако за некои парови ова функционира, за некои не. Доколку тој инсистира да ги скратите вашите таленти, способности или професионални планови.

Притисок за сексуални игри кои не ви се допаѓаат
Сексот е интимен чин, а вашиот партнер секогаш треба да ги почитува вашите желби и потреби во спалната соба, тоа значи неприсилување на нешто што не ви се допаѓа или не ве интересира. Ако партнерот ве присилува на нешто за кое сте кажале “не”, тоа значи дека тој не ве почитува и дека своите сексуални потреби ги става над вашата удобност и сигурност.

Ви забранува да избегнувате тема на разговор
Без разлика дали се работи за вашата мајка, поранешен партнер или нешто друго, сите имаат тешки теми за кои не би сакале да зборуваат. Но избегнување на разговор за важни работи кои влијаат на вашата врска може да биде многу штетно, особено ако партнерот ви го одзема правото на ваши чувства.

Ве присилува да трпите непочитување од семејството
Без разлика дали станува збор за вашето или неговото семејство, никој не би требало да трпи непочитување, а ниту еден партнер кој ве сака не треба да го поддржи тоа, напротив, треба да ве штити.

Бара да прекинете пријателство
Вашиот партнер може нема да ја сака ниту вашате сестра, а не пак најдобрите пријатели/пријателки. Но сепак, тој треба да ги почитува заради вас. Партнерот никогаш не треба да ве доведе до ситуација да треба да одберете помеѓу него и вашите пријатели.

Наместо тоа, може да ви ги каже неговите чувства и размислувања за тие луѓе доколку влијаат негативно на вас, но крајната одлука за тоа кој ќе остане во вашиот живот е само ваша.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>