Top
Ljuboven-par

Најчести грешки кои жените ги прават во врската

Многу жени се обидуваат да ги направат своите мажи за време на врската онакви какви што сакаат да бидат, односно по своја мерка. Во овој процес на претворање на еден возрасен човек во послушно момче, жените обично поминуваат низ 5 ситуации, а она што го добиваат на крајот не е секогаш она за што се надевале.

Се однесувате како да сте негова мајка
Готвите, миете, чистите, поврзувате кабли, менувате сијалици без да побарате помош од вашиот партнер. На тој начин од него ќе направите повторно дете кое седи пред ТВ и ќе чека мама да му донесе сендвич, само во овој случај, ти си мајка. Иако го правите сето ова од љубов, постапувајте кон домашните обврски подеднакво за да ја зајакнете вашата врска. Како што споделувате љубов, треба да ги споделите и обврските.

Му се качувате на глава за неважни работи
Веќе сте го научиле да не ви помага и сега го малтретирате за мали нешта. Тој однос нема да ве однесе никаде. Тој ќе ја согледа секоја таква ситуација како исфрлате иритирачки беспотребни коментари и ќе има чувство дека тој живее со неговата мајка, која непотребно го малтретира. За да не го постигнете ова, треба да почнете да зборувате за причината за вашиот проблем, а не да му пререкувате за ситници.

Му забранувате да излегува
Во секој однос, многу е важно и двајцата партнери да имаат свое време. Вие не сте негова мајка и немате право да му забранувате да ги види неговите пријатели, да ги ограничувате неговите излегувања, или да се спакувате и да си заминете ако дошол доцна во ноќта. Дајте му простор, нека диши и тој самиот ќе сака да се врати кај вас што е можно поскоро.

Секогаш сѐ подобро правите сами
Дури и ако ова е вистина, покажувајќи таква позиција, само ќе го поттикнете да не стори ништо за домот. Никој нема мотивација да се обиде, ако било кој обид да се направи нешто е критикуван.

Неговото мислење не е важно за вас
Го прашувате за мислење, а потоа секогаш го правите тоа на свој начин. Па тогаш престанете да го прашувате. На овој начин, ќе му дадете јасен доказ дека тој сè уште не сакате да донесува одлуки од поголемо значење за вас.

Веројатно сте свесни дека во врската ви е потребен маж кој ќе носи одлуки тогаш кога вие не се сосема сигурни, а не некој на кого ќе му бидете дадилка. Затоа немојте да ги правите овие грешки, на вашиот дечко бидете му девојка, а не мајка.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>