Top
Cepkanje-nos

Грозни нешта кои ги прават само паровите кои се долго заедно

Психолозите од еден американски универзитет спровеле студија во која учествувале 200 парови кои имале долги врски, со целда се утврди степенот до кој отпорноста кон одредени навики влијаела врз преживувањето на љубовта. Резултатите откриваат дека љубовните односи на оние поединци кои можат да ги прифатат “грозните” или “непријатни” навики на партнерите се многу поуспешни и веројатно нема да завршат со раскинување. Нашата способност да не се вознемируваме околу малите “мани” на партнерот е директно поврзана со чувството на среќа и задоволство во врската.

Кои се овие “грозни” навики од кои повеќето луѓе се згадуваат, но среќните парови ги игнорираат и благодарение на тоа нивните врски созреваат и опстојуваат.

⦿ Чепкаат нос еден пред друг

⦿ Испуштаат гасови додека лежат гушнати во креветот

⦿ Си ги чепкаат мозолчињата

⦿ Јадат со отворена уста

⦿ Се бакнуваат со полна уста храна

⦿ Додека едниот се бања другиот врши нужда во истиот тоалет

⦿ Се мирисаат и проверуваат дали едниот замирисал лошо

⦿ Се тепаат со перници, носен долен веш и чорапи на креветот во спалната
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>