Top
kafe

Зошто да пиете 4 кафиња секој ден?

Луѓето кои пијат од 3-5 шолји кафе во текот на еден ден маат помал ризик од предвремена смрт. Тоа значи дека се намалува ризикот од појава на срцеви заболувања, Паркинсова болест, депресија и самоубиство. Кафето влијае добро врз здравјето, без разлика дали ќе се одлучите за кофеинско или безкофеинско. Биоактивните состојки во кафето ја намалуваат отпорноста на инсулин и ги спречуваат воспалителните процеси во организмот. Повеќе кафе смеат да пијат само здравите лица, кои практикуваат здрав начин на живот. Трудниците, доилките и младите треба да водат сметка колку кофеин внесуваат во организмот и во никој случај не смеат да претеруваат.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *