Top

Светски рекорди со пиво

Во пресрет на Пиволенд, ќе ги истакнеме 10-те најинтересни рекорди поврзани со пиво.

1. Steven Petrosino испил 1 литар пиво од кригла за 1.3 секунди2. Австралиец одеднаш носел 20 полни кригли пиво, 40 метри

3. Најгорчливото пиво изнесува 323 битер единици (според Меѓународната скала на битер единици)

4. Најјакото пиво содржи 55% алкохол и чини $765

5. Sven Goebel искористил 300.000 подметачи за пиво, за да ја направи најголемата куќа од подметачи

6. Кинез поминал со автомобил над 1798 шишиња пиво (или 60,19 метри) за 8 минтуи и 28 секунди

7. Во јуни 2010-та година, John Evans, успеал да одржи на својата глава 237 чаши полни со пиво

8. Најскапото пиво на светот чини $16,000

9. Најголемата чаша за пиво има капацитет од 2,438 литри

10. Angelo Cammarata e најстариот бармен кој најмногу години точи пиво, а има 77 години
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>