Top
Sluzhben-mail-iLike-mk

Службениот меил се проверува најмногу 3 пати дневно

Оние луѓе кои имаат навика постојано да го проверуваат службениот меил многу почесто патат од несоница и главоболка за разлика од оние кои воопшто не проверуваат.

Како резултат на технолошкиот напредок нивото на стрес и на напнатост меѓу луѓето е сè поголемо. Денес на нашите надредени сме им достапни 24 часа дневно бидејќи „благодарение“ на смартфоните меилови ни стасуваат и на мобилниот телефон. Оние луѓе кои службените меилови ги проверуваат и надвор од работното време, почесто страдаат од несоница, главоболка, замор, анксиозност и проблеми со желудникот. На менталното здравје му наштетува и стравот да не пропуштите нешто важно, секој час го проверувате меилот и веднаш одговарате.

Истражувачи од Универзитетот Бритиш Колумбија, велат дека службените меилови и повици го загрозуваат семејниот живот. Треба да успеете да одолеете во инбоксот да гледате максимум 3 пати дневно, нивото на стрес значително ќе се намали.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>