Top
prva_godina_od_brak

Најнепредвидлива е првата година од бракот

За многумина од брачните партнери првата година од бракот претставувала најнепредвидлив момент во животот, а за некои од нив таа е и најтешката година од низата години кои се дел од брачниот живот. Венчавката е еден прекрасен чин, но во тој момент никој всушност не знае во што се впушта. Ниту една врска не е потполно сигурна и предвидлива бидејќи луѓето се далеку од совршени. Грешките во однесувањето го прават бракот ризичен, затоа сите ние мораме да вложиме дополнителна енергија за тој да се одржи, како и да работиме на тоа да се изгради цврста доверба помеѓу нас и нашиот партнер.

Применувањето на неколку совети навистина можат да ви помогнат во тоа.
* Мораме да научиме како да се извинуваме кога ќе ја увидиме сопствената грешка.
* Треба да сфатиме дека бракот не е постигнување, туку одлука за поделба на животот со друга личност.
* Во бракот не се сведува буквално се само на удобноста и сигурноста што тој може да ни ја овозможи.
* Да се биде добар сопружник значи да се знае како да се сослуша партнерот.
* Добро е ако успееме да го задржиме сопствениот идентитет, но секогаш треба да бидеме спремни за компромис.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>