Top
mudra-zhena

Мудрата жена е среќна жена

Да се ​​биде паметна жена е добро, но да се биде мудра е уште подобро!

Неколку животни ситуации кои ќе ви покажат зошто една паметна жена е различна од мудрата.

Ако сопругот направил грешка
Паметна жена кога ќе ја дознае грешката на нејзиниот сопруг, го “крева” носот. И му префрла дека го предупредила со време. Мудра жена го поддржува, охрабрува, понекогаш вели дека ништо не забележала.

Во услови на криза
Паметна жена во ситуација на криза, го прекорува и критикува, го учи својот сопруг да живее правилно. Мудрата жена суптилно ја покажува насоката и поддршката.

Во работниот колектив
Паметна жена на работа ќе се обиде да биде подобра од другите, без да прави грешки. Повеќето колеги ќе бидат внимателни и претпазливи кон неа. Мудрата жена ќе создаде атмосфера на љубов и топлина во колективот.

Кога сака да советува
Паметна жена ќе се меша во животот на нејзините возрасни деца, ќе им даде непобарани и несакани совети и упатства, кажувајќи им како правилно да ги одгледуваат своите деца. Мудрата жена ќе им овозможи на децата да го доживеат своето животно искуство и ќе ги подржува во секоја ситуација.

Кога гради однос со свекрвата
Паметна жена ќе се бори да се докаже пред свекрвата, ќе се бори да ја потенцира својата независност од своите родители. Мудрата жена ќе научи да се насмее да слуша и молчи. И таа ќе прави што сака, ќе си брка своја работа. Со љубов.

Кога сака да го промени светот
Паметна жена сака да го промени целиот свет за да ги промени сите луѓе во околината. Мудрата жена ќе почне да се менува себеси. И таа ќе ги прифати другите какви што се.

Кога мисли на среќа
Паметна жена мисли дека оној кој е во право е среќен. Мудрата жена знае дека е во право, оној кој е среќен.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>