Top
Полковникот Мјау

Полковникот Мјау влезе во Гинисовата книга на рекорди

Полковникот Мјау (или Colonel Meow) влезе во Гинисовата книга на рекорди како мачор со најдолго влакно во светот. Должината на влакната на неговото крзно изнесува неполни 23 сантиметри.

Мјау

Мјау е персиски мачор со сиво-бело крзно и крупни зеленкасти очи. Мачорот со светско признание е многу популарен на социјалните мрежи, особено на Фејсбук каде има повеќе од 180.000 фанови.

Ана Мари и Ерик, неговите сопственици кои постојано се грижат за него, изјавуваат:

Го чешламе два до три пати во неделата. Мора да сме двајца за убаво да го расчешламе…


Станете наш facebook фан. Ви Благодариме!
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>