Top
tatko_i_kerka

Мажите кои имаат ќерки се великодушни

Без оглед на професијата и општествениот статус кој го имаат мажите, кога добиваат ќерка се однесуваат погрижливо, понежно и повеликодушно кон другите. Според резултатите од истражувањaтa кои биле спроведени во данскиот универзитет Aalborg и американскиот универзитет Maryland, постоењето на ќерка во животот на еден маж, ја истакнува неговата нежна страна. Шефовите и работодавците кои имаат ќерки се подарежливи кон своите работници, за разлика од оние кои имаат само синови. Добивањето ќерка комплетно ги менува мажите, при што до израз доаѓаат карактеристиките како грижливост и одговорност. Таквата семејна благосостојба се одразува и на работа и во односот со вработените.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>