Top
sreka

Кога ќе ви се насмее среќата?

Постојат одредени правила кои ако ги следите, ќе бидете полни со енергија и ќе ви донесат многу среќа.

• Заборавете на своите очекувања.
• Носете се што имате во плакарот.
• Расчистете го просторот околу својата куќа или зграда, исфрлете го сето ѓубре кое ве опкружува.
• Дајте им на саканите понуда која не може да ја одбијат, изнудете им насмевки.
• Помагајте и молете се за секое живо суштество на оваа планета.
• Никогаш немојте да лажете.
• Уживајте во природата.
•Ширете позитивна енергија, кажувајте добри зборови.
• Не избегнувајте ги пријателите кога имаат проблеми.
• Насмевнувајте им се на старите луѓе со кои се среќавате.
• Не започнувајте кавга, барем еден цел ден.
• Изборете се со своите проблеми.
• Не правете се слепи пред туѓите маки, помагајте каде можете.
• Дозволете да ви залепат етикета, но етикета за добар човек!
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *