Top
sama_devojka

Карактеристики на луѓето кои сакаат да бидат сами

Многу луѓе се досадуваат и патат кога се сами со себе, но има и поединци кои уживаат во тоа. Тие имаат некои карактеристики кои се многу позитивни и пожелни.

Тие се многу посветени
Не се опкружени со мноштво луѓе, но имаат неколку вистински, искрени пријатели со кои се чувствуваат удобно и пријатно. Токму на тие неколку пријатели ќе им дозволат да влезат во нивниот личен простор и ќе бидат среќни да ги споделат интимните ситуации од својот живот со нив.

Им се допаѓаат нови искуства
Иако можеби им изгледа дека животот во сопствениот микро-свет е доволен, овие луѓе сакаат и нови и возбудливи искуства. Важно е за нив да имаат голема количина мир пред и по некоја социјална активност.

Тие знаат кои се и што сакаат
Трошат многу време со себе, всушност имаат можност мирно да размислат за некои ситуации, проблеми, и добро време за мисла за тоа кои се и што тие сакаат. Тие имаат силно чувство на самодоверба што едноставно зрачи од нив. Кога се под стрес, едноставно ќе се повлечат во изолација да си ги организираат мислите и повторно исполнети со мир и позитивна енергија се за брзо.

Удобно им е со своите мисли
Многу луѓе едноставно се преплашени од тоа да се биде сам, затоа што тогаш се соочуваат со некои размислувања. Тие покажуваат дека нивната совест е смирена и дека тие не се борат со некои мисли и спомени. Ова не значи дека тие немаат лоши моменти во животот, но знаат да се соочат со нив и да продолжат понатаму.

Го ценат сопственото и туѓото време
Едноставно ја разбираат вредноста на времето за себе и за секого. Тие ќе сторат сé што е во последен момент, но ако им оставите доволно време за секоја задача, бидејќи само на тој начин може да функционираат на највисоко ниво и да го извадат најдоброто од себе. Имаат длабоко чувство дека тие не трошат залудно време на другите луѓе, и тие нема да дозволат другите луѓе да ги малтретираат залудно.

Комуницираат на здрав начин
Со оглед на тоа одделува многу време да си размислат за сѐ: што ги мотивира или не, што работат во својот живот и за околината а што не. Тие умеат ефикасно да комуницираат со другите. Имаат силни граници во кои комуникацијата смее да оди и знаат брзо да ја прекинат ако приметат дека оди во погрешна насока.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>