Top
iLike.mk_den-na-raganje

Какво значење има денот на раѓање?

Планетите во хороскопот, сонцето и месецот, влијаат на сите нас. Затоа, седумте дена во неделата имаат одредено значење според влијанието на планетата која владе во тој ден. Ако сте родени во среда сте остроумни, а во петок се раѓаат шармантните.

Понеделник: ден на Месечината
Добар ден за социјални и работни контакти, како и контакти со семејството и пријателите. Тоа е ден кога треба да се однесувате со почит кон сопствените емоции, затоа што ништо не се менува побрзо од месечината и емоциите.

Вторник: ден на Марс
Во вторник добивате дополнителна сила и енергија. Добар е за почеток на нешто ново, за совладување на препреките во животот. Не запаѓајте во смешни конфликти, затоа што до нив најлесно се доаѓа во овој ден.

Среда: ден на Меркур
Одличен ден за интелектуални работи – учење, пишување, читање, како и за комуникација преку интернет, телефон, за праќање електронска пошта.

Четврток: ден на Јупитер
Јупитер, како крал на планетите, ги нуди решенијата на големите проблеми. Со помош на позитивниот став можете да постигнете многу.

Петок: ден на Венера
Овој ден завршува работната недела и започнува викендот. Завршете ја работата тактично и на сопствено задоволство, па потоа можете да му се радувате на викендот. Ова е идеален ден за љубов, нежност, романтика.

Сабота: ден на Сатурн
Сатурн спречува работите да излезат од контрола. Тоа е ден кога треба да го забавите темпото и да се занимавате со нешта за кои вообичаено немате време во текот на неделата.

Недела: ден на Сонцето
Погоден ден за покажување љубезност и великодушност. Обидете се да бидете подобра личност, онаква каква вашиот знак, односно сонцето бара од вас да бидете.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>