Top
majka

Какви мајки се хороскопските знаци?

Хороскопскиот знак меѓу другото влијае на вашиот пристап како родител. Мајчинството само по себе е голема одговорност и искуство од кое секој ден ќе дознаете нешто ново. Секоја жена различно реагира на оваа одговорност според својот хороскопски знак.

Мајка Овен
Можеби еден од најдобрите примери за децата е мајка Овен. Таа секогаш наоѓа време за наследниците и знае како да ги поддржува во секоја ситуација и тие ја чувствуваат како своја најголема потпора во текот на целиот свој живот. Оваа мајка ги разгалува своите деца, но знае како да им става ограничувања.

Мајка Бик
Грижлива, одговорна и многу приврзана кон своите деца. Таа сака да се увери дека наследниците ќе го добијат најдоброто што го заслужуваат. Таа ќе ги облекува со најубавата облека, ќе ги храни со врвен квалитет на храна и ќе ги запише во најпрестижната градинка / училиште.

Мајка Близнаци
Оваа жена е дете по душа и секогаш е во добро расположение, кое е радост за нејзините наследници. Мајката Близнаци е забавна и активна личност, полна со живот и љубопитност кон светот. Но таа понекогаш не успева да го покаже својот авторитет пред децата и така пропушта да ги научи на некои важни работи. Можно е кога децата на оваа жена пораснат, да станат позрели од неа самата.

Мајка Рак
Доколку постоеше награда за совршена мајка во Зодијакот, жената Рак треба да е победник! Мајките од овој знак имаат способност да бидат целосно синхронизирани со емоциите на своите деца и со нивните желби. Тие се покровителки по природа, но понекогаш ги задушуваат со вниманието и грижата своите деца.

Мајка Лав
Исполнета со живот и ентузијазам и го облева во љубов своето дете. Во исто време таа сака да е командант дома и сè да станува така, како што таа ќе каже. Можно е оваа жена понекогаш да им штети на децата, и да не им овозможува да ги носат своите одлуки и така тие да растат грешејќи, со идејата дека мама ќе среди сè.

Мајка Девица
Оваа жена се грижи детето да ѝ расте во чиста и здрава животна средина. Таа се грижи за емоционалните и образовни потреби на своите наследници. Но, во исто време тоа може да биде прилично строга, прецизно, полна со барања кон своите деца. Можно е да дојде момент во кој тие ќе чувствуваат навреденост од нејзините критики.

Мајка Вага
Оваа жена е мила и трпелива и ќе ги научи на добри манири децата. Таа е добар модел за следење, особено на своите ќерки, бидејќи секогаш ја бара хармонијата и убавината во животот. Освен тоа таа успева да стане близок пријател на своите деца, но понекогаш е премногу незаинтересирана кон нивниот личен живот.

Мајка Скорпија
Оваа мајка е моќна и ја сака драмата. Таа е склона да ја користи целата своја енергија за да ги штити децата од злите влијанија. Таа сака да ги задоволува сите потреби на наследниците, но понекогаш доаѓа до крајности, за да ги направи среќни и всушност ги разгалува премногу.

Мајка Стрелец
Таа е приврзаник на тоа да ги научи децата на поголема самостојност. Таа ќе направи сé за да им го покаже светот и да ги запознае со начинот на живот на различни луѓе. Таа е голем ентузијаст по душа и ќе сака да присуствува на сите видови воннаставни активности на децата – натпревари, концерти, настапи и др.

Мајка Јарец
Оваа жена е искрена, мудра и совесна, и е исклучително фер кон своите деца, па така ги штити од различни заблуди и нереална самопроценка. Тоа може да се манифестира како цврста и силна, но и како исклучително мила и нежна мајка. Понекогаш оваа жена станува премногу строга и децата може да почнат да се бунтуваат против нејзиниот авторитет.

Мајка Водолија
Оваа мајка е весела и ненаметлива. Таа е најдобар пријател на своите деца и не се двоуми да им дава бесплатни совети, дури и кога станува збор за чувствителни теми.Најлошата карактеристика на оваа жена е дека нејзиното нагло менување расположенија, може да влијае негативно врз децата.

Мајка Риби
Оваа мајка е супер либерална, многу внимателна и прилично разумна. Таа сака да одгледа самоуверено, писмено и културно дете. Таа е внимателна и ќе го опсипе своето дете со безгранична љубов и наклонетост, но без да го измачува, да го задушува или да се обидува да му влијае.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>