Top
boja

Изборот на бојата на облека говори за вашиот карактер

Многубројни истражувања велат дека бојата на вашата облека многу говори за вашиот карактер и вашата психичка состојба. Секогаш избирајте ведри бои, оти секоја боја побудува различни емоции. Најновите истражувања велат дека бојата влијае директно на вашиот организам.

Црвената боја го поттикнува умот и ги забрзува фрекфенцијата на срцето, мозочната активност и дишењето.

Розовата боја смирува и ги опушта мускулите.

Портокаловата го намалува уморот, го подобрува расположението и го поттикнува апетитот.

Зелената боја смирува, ги опушта умот и телото, а некои истражувања велат дека помага при зацелување на рани.

Жолтата боја дава енергија, го поттикнува помнењето и ја забрзува работата на срцето.

Сината боја го намалува крвниот притисок, ги смирува емоциите и ги поттикнува способностите за донесување на одлуки.

Белата боја го покачува адреналинот и ја забрзува работата на срцето.

Црната боја влијае на вашите одлуки, на вашето расположение и ја зголемува самодовербата.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>