Top
Menhetn-iLike-mk

Поглед кон неодоливиот Менхетн

Се чини дека Менхетн е непресушен извор на идеи на голем број млади креативци. Токму таков е примерот со Доминик Будролт, режисер на ова фантастично видео. Негова инспиративна точка е самиот Менхетн, но и филмовите на Вуди Ален и музиката на Џорџ Гершвин.

КУСА ИСТОРИЈА
Менхетн е една од петте општини на Њујорк, трета по големина, веднаш зад Бруклин и Квинс. Но, важи за туристички најразвиена и најтесно поврзана со Њујорк.

Како комерцијален, финансиски и културен центар на градот, Менхетн има многу познати обележја, туристички атракции, музеи и универзитети. Исто така,тој е дом на Обединетите Нации и седиште на градската влада. Историски, неговите комерцијални улици се окарактеризирани од илјадниците уникатни продавници.

Менхетн е најголемата централна бизнис област во САД и е местото каде се наоѓаат главните штабови, како и NYSE и NASDAQ.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>