Top
CesarBiojo-iLike-mk-F

Уметничките дела на Цезар Биожо

Ви претставуваме сосема мал сегмент од уметничкото портфолио на талентираниот сликар Цезар Биожо. Негова инспирација е женското тело. Главна карактеристика на овој уметник е тоа што ги „уништува“ своите дела со задниот дел од четката откако ќе бидат комплетно завршени. Тој вели дека со оваа техника им дава дополнителна уметничка нота на делата.

CesarBiojo-iLike-mk-002

CesarBiojo-iLike-mk-003

CesarBiojo-iLike-mk-004

CesarBiojo-iLike-mk-005

CesarBiojo-iLike-mk-006

CesarBiojo-iLike-mk-007

CesarBiojo-iLike-mk-008

CesarBiojo-iLike-mk-009

CesarBiojo-iLike-mk-010

CesarBiojo-iLike-mk-011

CesarBiojo-iLike-mk-012
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>