Top
Dinamichen-apartman-vo-rim-iLike-mk-F

„True Soul of a Lawyer“ – Динамичен и свеж апартман во Рим

True Soul of a Lawyer“ е прекрасен, динамичен и мошне свеж апартман кој се наоѓа во Рим, а негов сопственик е еден млад адвокат. Архитектот Маурицио Џованони имал интересна и одговорна задача. Имено, тој требал да го уреди просторот во духот на безгрижните и сончеви денови кои младиот адвокат ги минал во неговото родно Соренто.

Во целиот стан провејува една артистичка нота, а највпечатлива е убавата жолта боја на ѕидот кој физички ја одделува собата за дневен престој од малата кујна. На ѕидот зад троседот се наоѓа тапет со омилените џез артисти на адвокатот, а веројатно најшармантен момент е преубавата полица за книги.

Станот се протега на површина од само 48 метри квадратни, но е тактички уреден за да изгледа многу поголем.

Dinamichen-apartman-vo-rim-iLike-mk-001

Dinamichen-apartman-vo-rim-iLike-mk-002

Dinamichen-apartman-vo-rim-iLike-mk-003

Dinamichen-apartman-vo-rim-iLike-mk-004

Dinamichen-apartman-vo-rim-iLike-mk-005

Dinamichen-apartman-vo-rim-iLike-mk-006

Dinamichen-apartman-vo-rim-iLike-mk-007

Dinamichen-apartman-vo-rim-iLike-mk-008

Dinamichen-apartman-vo-rim-iLike-mk-009
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>