Top
Postenje-iLike-mk

Постењето го подобрува здравјето

Сите ние многу добро знаеме дека постот е вистинско искушение за телото и душата, но помалку е познато дека по постењето здравјето значително се подобрува.

Кога е во прашање срцето, после постот многу помалку крв оди во дигестивниот тракт и таа се пренасочува во другите делови на телото, а како резултат на тоа срцето беспрекорно функционира.

Исто така, постот овозможува токсините што побрзо да се елиминираат од белите дробови.

Во текот на постите се прочистува и желудникот бидејќи од него се исфрлаат сите штетни материи.

Видеото прикажува што точно се случува во организмот за време на постот.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *