Top
nasmevka-sreka

Најважниот стимул за добро здравје

Смеењето, освен што го подобрува расположението, претставува моќен стимул, кој влијае на здравјето на луѓето. Ништо во светот не влијае на нас побрзо, подобро и попозитивно од насмевка!

Смеењето позитивно влијае на самодовербата, меморијата и концентрацијата, ја намалува болката и количината на стрес во телото. Позитивно влијае на срцето, регулирање на хормоните, белите дробови, очите, емоциите и работата на активниот нервен систем.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>