Top
Лубеницата го штити срцето

Лубеницата го штити срцето

Неодамна спроведените истражувања ја пoртврдија претпоставката дека лубеницата го штити срцето, а ја регулира и телесната тежина. Лубеницата влијае врз намалување на липопротеинот, познат како лош холестерол кој доведува до стеснување на крвните садови и болести на срцето.

Овие здравствени својства на лубеницата потекнуваат од нејзиниот сок поточно од цитрулинот. Оваа состојка има голема улога во превенција од болестите на срцето бидејќи го регулира високиот крвен притисок.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>