Top
maz-zena

Како се однесува маж кој не ја сака својата жена?

Ана Кирјанова е една од најпознатите руски психолози. Нејзините дела се преведени на повеќе светски јазици.

• Не те сака ако не те прегрнува спонтано, не ти зборува за ситници, не ти се јавува да види како си среде работен ден…

• Не те сака ако не можеш да сметаш на неговата помош. Кога треба да се грижиш за него како да е петгодишно дете, а не, на пример, четириесет и петгодишен маж.

• Не те сака кога те исмева. Кога тој не ве забележува ниту вад, ниту вашата напорна работа. Кога ќе ти каже дека јадеш многу или дека не може да ја јаде твојата храна затоа што не е како што бил навикнат.

• Не му се допаѓаш кога постојано се меша во тоа што го правиш, ги урива неговите одлуки како твоите, кога ти вели да зборуваш глупости, да не мислиш со глава, да бидеш глуп ако мислиш така…

• Не те сака кога ти вели ти си крив. Не те сака кога ништо не го одобрува тоа што го правиш или кажуваш.

• Не те сака, затоа што сама треба да бараш „те сакам“.

Ако вашиот сопруг не ве сака, со текот на времето можете да станете грди, демотивирани, срамежливи, несмасни – затоа што на жената кога ѝ недостига љубов, таа тоне.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>