Top
raspravija

Со партнерот секогаш треба да се расправате пристојно

Секако дека не постои пар кој не се расправа, но постојат расправии и расправии.

Запомнете со кого се расправате
Станува збор за вашиот партнер и секогаш обидете се да ја разгледате неговата ситуација. „Полесно е да се биде сочувствителни кога ќе се сетите дека тој се грижи за вас, иако ви е лут”, вели терапевката, Кери Кол.

Прифатете го гестот за смирување
Кога среде жестока расправија, вашиот драг покрај неговата ја полни и вашата чаша со вода, вдишете длабоко и дозволете тој акт малку да ве смири. Кога еден од вас ќе го разоружи другиот, тоа е можност жарот да се смири пред да се разгори пламенот.

Бидете пример
Спуштете го штитот и покажете му како изгледа кога еден од вас го зема во предвид мислењето на другиот. Овој чин функционира многу подобро од оној во кој набројувате зошто не е во право. „Смирено објаснете му дека неговиот став влијае врз вас”, советува Кол.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>