Top
srreken-par

Какви мажи ги прават жените среќни?

За жената да биде навистина среќна во врската, таа треба да биде понежната, послатката и поубавата половина од парот, односно пожелно е мажот да биде помалку привлечен, покажале некои студии.

Жената ќе се чувствува попријатно во својата кожа
Истражувањата покажуваат дека жените со попривлечен партнер почесто држат диети и се многу мотивирани за тоа. Не значи дека е лошо само по себе, но мотивот за тоа не треба да биде тоа што имаат партнер кој изгледа подобро од нив. Ако жената сака да изгуби неколку килограми и да ја прилагоди линијата за да остане во чекор со другите, тоа покажува дека не се чувствува добро во своето тело, што може да има последици врз нејзината самодоверба, па дури и да доведе до депресија.

Тие ќе вложат дополнителен напор да го импресионираат својот партнер
Помалку привлечни мажи се трудат повеќе да ја задоволат својата подобра половина. Тие се свесни дека не изгледаат совршено, па затоа се обидуваат да го надополнат тоа со купување подароци, одење на романтичен одмор или помагање во секојдневните домашни работи.

Поточно, тие се обидуваат постојано да додаваат зачин во врската и да го одржуваат пламенот жив, поради што жената ќе се чувствува ценета, а врската има поголеми шанси за успех.

Помалку е веројатно да изневеруваат
Помалку привлечен маж нема да привлече толку внимание веднаш штом се појави некаде, што обично значи дека таквите лица се почесто изложени на разни искушенија. Со помалку можности, има помалку шанси избраниот да лута, односно има поголеми шанси да остане верен.

Тие се целосно посветени на врската
Помалиот фокус на сопствениот изглед и привлечност им овозможува на мажите да посветат поголемо внимание, приврзаност и поддршка на своите партнерки ставајќи ги во центарот на нивниот универзум.

Истражувањата покажаа дека физички попривлечните мажи се помалку задоволни од нивната врска и помалку ги поддржуваат своите сопруги. Ако вашиот маж е тешко да го задоволите, тој не е посветен да ве слуша и вие не сте негов приоритет, таквата врска може да заврши лошо.

Сите погледи ќе бидат свртени кон жената
Излегувањето и откривањето дека е во сенка на нејзиниот партнер, ќе направи повеќето жени да се чувствуваат инфериорни и да влезат во светот со помала самодоверба. Ова може да создаде тензија во врската, па дури и да предизвика расправии или раскинување. Од друга страна, помалку привлечен маж може да направи жената да се чувствува побезбедно во својата кожа.

Тие се смешни, шармантни и романтични
Бидејќи не се навикнати да се потпираат на својот изглед за да привлечат потенцијални партнери, помалку привлечните мажи развиваат други позитивни карактеристики на личноста што им помага да го освојат срцето на спротивниот пол. Значи можеби не ги паметите по нивниот изглед, но нивниот карактер ве допира длабоко и веднаш.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>