Top
TomTato-iLike-mk

TomTato – Растение кое истовремено раѓа домати и компири

Група Британски научници успеаа да создадат растение кое истовремено раѓа домати и бели компири. Неговото име е TomTato.

Хибридот не е создаден со генетски инженеринг, туку со посебни техники на калемење со кои стеблото на доматите е додадено кон компировиот корен. Успехот се препишува на генетската блискост на овие две растенија. Придонесот на научниците е тоа што пронашле видови кои одлично се надополнуваат една со друга.

TomTato-iLike-mk-2

TomTato веќе се продава во Велика Британија и САД.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>