Top
Woman having painful stomachache,Female suffering from abdominal

Менструалните болки се исти како срцевиот удар

Менструацијата најчесто е проследена со чести промени во расположението до непријатна, а понекогаш и многу интензивна болка. На мажите тешко е да се опише каква болка е таа.

Научниците менструалните грчеви, ги именувале како дисменореа, според болката што која се појавува при срцев удар. Професорот за репродуктивно здравје на Универзитетот во Лондон, Џон Гилебауд, потврди дека болката на пациентите за време на менструацијата и менструалните грчеви најчесто се опишува како „слична на срцев удар”. Некои студии покажуваат дека дури една петтина од жените страдаат од менструална болка секој месец, спречувајќи ги да работат на нормални начини и вршење на секојдневни задачи, пишува The Sun. Овие болки обично траат околу три дена.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>