Top

Новото чудо на Европа – Босанските пирамиди

Во Април 2005, професорот Sam Semir Osmanagich кој е дел од Руската Академија за природни науки, го посетил босанскиот град Високо. Првото нешто кое го забележал биле ридовите кои се протегаат над градот, кои имаат исклучително правилна форма. Локалните жители тоа отсекогаш го сметале за природен феномен, но тој знаел дека тоа е нешто кое не е создадено по природен пат.
Судејќи по своите досегашни познавања, и од проучувањата во Мексико, Кина, Гватемала и Ел Салвадор, тој вешто ја препознава формата на пирамидите. Поради долгиот временски период кој е поминат, тие се покриени со голем слој на почва и бујна вегетација, па затоа отсекогаш изгледале како најобични ридови.
Истата година тој повикува голем број на експерти од таа област, се вршат испитувања на почвата и сондирања. Неговата теорија беше потврдена , и тој ја имаше честа гордо да му ја соопшти веста на светот дека се откриени првите пирамиди во Европа.
Од тогаш, па се до денес, секојдневно се вршат ископувања на сега утврдените пет пирамиди на кои тој им ги дава имињата: Пирамида на Сонцето, на Месечината, на Змејот, на Мајката Земја, и на Љубовта. Досега 500,000 туристи ги имаат посетено новите пирамиди, а нивната слава секојдневно расте.Кликнете ТУКА за да ги погледнете нашите денешни содржини.

Facebook FAN page
2 Коментари

  • jovanka risteska вели:

    na patot Prilep-Veles ima vakvi planini so piramidalen oblik,nevoobicaeno pravi strani.samo nema koj da gi prouci,dali se delo na covekot ili na prirodata?????

    • Alex Tefov вели:

      Поточно над Росоман јасно препознатливи се 4 пирамидално-конусни ритчиња со многу правилна форма, секое со висина од околу 100-тина метри. Професорот Аристотел Тентов, иста така, ги има спомнато во негова статија. Се претпоставува дека се од пред 2300 година кога во тој крај живеело племето Аргијади. Инаку, има спроведено некои истражувања во тој реон, но дали конкретно на тие ритчиња има, не знам со сигурност

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>