Top
Biro

Што треба да фрлите од работното биро?

Со оглед на тоа што на работното место поминувате повеќе време отколку дома, вашето работно биро станува ваш втор дом. Сигурно и вашето е пренатрупано со нешта за кои и воопшто не се сеќавате дека сте ги сочувале. Прочитајте што треба да фрлите веднаш, без размислување.

1. Шеќерчињата во фиоката кои сте ги сочувале од некое кафе
2. Неискористените пластични вилушки, лажици и ножиња кои ги чувате за секој случај
3. Листата на обврски од претхoдниот дeн
4. Потсетниците, односно жолтите ливчиња со работи кои веќе сте ги завршиле
5. Неупотребливи моливи и пенкала, во кои се бројуваат и оние кои не се целосно потрошени.
6. Фискални сметки
7. Визит карти на луѓе за кои знаете дека смениле работно место
8. Флаери или стари списанија
9. Стари тетратки или планери со веќе завршени обврски
10. Шолјата за кафе која сте ја заборавиле неколку дена
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>