Top
Sand-Paintings-by-Andres-Amador-iLike-mk-F

Импресивни цртежи од песок направени на диви плажи

Уметникот Андреас Амадор од неодамна почнал да реализира цртежи на диви и недопрени плажи ширум светот, а благодарение на социјалните мрежи, неговите дела станаа многу популарни.

Андреас вели:

Постојано сум во потрага по недопрени плажи. Штом откријам некоја, одам и ја посетувам, а инспирација црпам од теренот и околината на самата плажа. Притоа користам само природни материјали.

Sand-Paintings-by-Andres-Amador-iLike-mk-002

Sand-Paintings-by-Andres-Amador-iLike-mk-003

Sand-Paintings-by-Andres-Amador-iLike-mk-004

Sand-Paintings-by-Andres-Amador-iLike-mk-005

Sand-Paintings-by-Andres-Amador-iLike-mk-006

Sand-Paintings-by-Andres-Amador-iLike-mk-007

Sand-Paintings-by-Andres-Amador-iLike-mk-008

Во продолжение погледнете видео од создавањето на креација на една плажа во Сан Франциско. Видеото е реализирано со апарат Canon 5D Mark III.
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *