Top
prima

„Долина на самовилите“ – место од бајките

Valea Zanelor („Долината на самовилите“) е место кое изгледа како бајка. Комплексот го чинат мали куќички со високи покриви кои изгледаат како да се обликувани од џиновски раце, со симпатични влезни врати, а модерната технологија не постои. Ѕидовите не се рамни линии и агли туку неправилни форми. Изградени се со помош на мешавина од глина, дрво, песок, камен и сено и се користени градежни техники кои одамна се заборавени и заменети со современи. Место каде можете да побегнете од сѐ, да се одморите и да уживате во природата.

001

002

003

004

005

006
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *