Top
polumansarda9

Дом на две нивоа во Полска

3XA се архитектите на ова интересно и креативно решение за еден дом од 29m². Се наоѓа во Полска, а претставува уште еден доказ дека постојат многу инвентивни начини на уредување на домот, со едноставни материјали и елементи, во случајов иверица. Совршената атмосфера ја сочинуваат две нивоа: мансарда во која постои можност за дополнителни елементи и приземје во кое е искористен и делот под скалите. Скалите кои водат до масардата се искористени како внатрешни полици.

polumansarda8

polumansarda6

polumansarda5

polumansarda3

polumansarda

polumansarda1

polumansarda2

polumansarda7

polumansarda4
Оставете коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *