Top
postari-roditeli

Нешта кои не смеете да им ги кажете на родителите

Кога нашите родители стареат потребна им е наша помош и би било излишно да нагласат дека го заслужуваат тоа. Сепак, често се случува да заборавиме на потребите на нашите родители и да почнеме да ги игнорираме.

Понекогаш дури и се случи да се кажат зборови што не се мислат сериозно, зборови кои се груби и несоодветни и може нашите родители многу да ги повредат. Постојат многу повеќе пријатни и убави начини да им кажеме на родителите што мислиме. Следните неколку реченици, никогаш не треба да ги кажете на вашите родители, особено кога тие се прилично остарени.

• Кога ќе успееш да го запамтиш тоа?
• Малку да се потрудеше ќе успееше да го направиш тоа.
• Каква врска има тоа со ова што сега го зборуваме?
• Неколку пати ти покажав како се користи тој апарат, не можеш да запамтиш?
• Веќе ми го кажа тоа, не повторувај сто пати.
Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>